Kuinka pelata?

Tämä urheilu on hyvä harjoitus mielelle ja keholle. Se parantaa fyysisiä kykyjä ja taitoja samalla kun viihdyttää osallistujia ja useimmissa tapauksissa myös katsojia. Virkistys- ja huvilajeja on kaikkialla maailmassa, mutta kansainväliset ryhmät ja järjestöt ottavat harvat huomioon kilpailutarkoituksissa. Yksi niistä on laskettelu.

Se on tunne, jota ei voida verrata mihinkään muuhun urheilumaailman asiaan. Rivissä tähän voidaan verrata hyvin harvat tuntemukset. Voit olla ensimmäistä kertaa hiihtäjä tai ammattilainen. On vain vähän perusoletuksia ja -vaiheita, joita on noudatettava, kun kukaan hiihtäjä pääsee jäälle. Ennen kuin hiihto alkaa, selatkaamme läpi, kuinka valmistautua itseäsi mukaan osallistumaan kiehtovaan lasketteluun.

Saapuminen saappaiden, oikean suksen, sauvojen ja siteiden kanssa on avain parhaisiin mahdollisiin kokemuksiin jäisillä vuorilla. Vaihde voi tehdä ja voi myös rikkoa matkan. Nämä ovat muutamia perusvaiheita ja -sääntöjä, jotka opettavat aloittelijalle laskettelupelin.

Valmistaudu hiihtoon

Alppihiihtoon liittyy paljon kiipeilyä, useammin korkealla. Siksi hiihtäjien tulee olla riittävän vahvoja ja erittäin hyvässä fyysisessä kunnossa.

Varmista, että kaikilla kavereilla on lumivyöryvarusteet, kompassi, kartta, pilli tai radio, jotka toimivat oikein, ja selkeä käsitys suunnitelmasta. Harjoittele hyvin perushiihdon temppuja ja hanki itsellesi itseluottamusta.

Hiihto on hauskaa, vain sopivilla varusteilla. Jos vaihdeessa on virhe, hiihtäjät voivat kuolla paleltumiin.

Ensinnäkin, pidä mieluummin pitkiä ja lämpimiä alusvaatteita.

Valitse lämpöiset, paksut ja imevät paidat pitämään lämpöä kehon ympärillä. Paidan tulee olla sovitettu vartaloosi, eikä se saa liukua kävellessä.

Lyhyet, ohuet ja jalkoja vasten painetut lämpöhousut.

 • Ihoa ei saa altistaa suoralle ilmalle. Peitä koko vartalo lämpimällä liinalla, kuten villa ja muut.
 • Vältä puuvillavaatteiden käyttöä lisäkerroksena, koska puuvilla ei voi siirtää kosteutta kuten muut synteettiset materiaalit.
 • Pitkä kaula on suositeltava, koska se pitää kehon lämpimämpänä kuin muut vaatteet.
 • Verryttelyhousujen tulisi olla suhteellisen tiukat, muuten se voi olla iso laittaa mitään muuta.
 • Kolmannen kerroksen tulisi olla laskettelutakki. Tämän ei tarvitse sopia täydellisesti.
 • Laskettelutakit on erityisesti valmistettu pitämään vartalo lämpimänä toisin kuin muut villapuserot ja puuvillavaatteet.
 • Laita hiihtohousut sen jälkeen. Etsikää erityisesti hiihtohousuja, koska niissä on sisäkerros, joka pitää jalat lämpimämpinä, mikä on erittäin hyödyllistä.
 • Laskettelusukkien tulee olla ohuita, mutta lämpimiä. Ryppyjä tulisi välttää hinnalla millä hyvänsä.
 • Hiihtokenkiä, jotka voivat kiinnittyä suksiin, käytetään enimmäkseen hiihtämisen aikana. Siksi valinta on erittäin tärkeää.
 • Silmälasit eivät ole pakollisia, mutta niillä on paljon hyvää. Jos sataa tai on tuulinen päivä, suojalasit auttavat sinua paljon. Mitä isommat suojalasit, sitä parempi on silmiesi suojauksen vaikutus.
 • Seuraava suositeltava kohde on gator. Ne ovat pohjimmiltaan kaulaan liukuvia huopaputkia, jotka voidaan vetää suun yli kylminä päivinä.
 • Ota hattu tai kypärä. Jos hiihto kulkee rintojen läpi, kypärä on parempi kuin hattu. Jos pelaaja tekee jotain vaarallista, onnettomuus on mahdollista jopa asiantuntijatasolla. Joten kypärän käyttö on erittäin suositeltavaa.
 • Hiihtohansikkaiden tulee olla paksuja ja varmistaa, että ne eivät ole säännöllisiä. Niissä on kumivuori ja paksu kahva. Jos hiihtäjä ei ole kulunut, hiihtäjä voi vaikuttaa huurteisiin vähintään tunnissa.
 • Valmistuttuaan pukeutumiseen hiihtäjän on tiedettävä hiihtoprosessin perusaskeleista.