Vinkkejä ensikertalaisille

Jos olet lähdössä ensimmäiselle hiihtolomallesi, odotat innolla näkeväsi hiihtokeskuksesi upean vuoristoisen ympäristön. Ei ole mitään muuta kuin liukua alas rinteitä tuulen ryntäessä ohitsesi kelluessasi koskemattoman valkoisen lumen päällä antaaksesi sinulle kiirettä. Koska hiihto on kuitenkin äärimmäistä toimintaa, lue parhaat ehdotuksemme ensikertalaisille varmistaaksesi, että kaikki sujuu mahdollisimman sujuvasti.

Sijoita laadukkaisiin hiihtovarusteisiin.

Varmista, että sinulla on laadukkaat hiihtovälineet ennen lähtöä. Se voi aluksi näyttää hieman kalliilta, ja saatavilla voi olla halvempia ratkaisuja, mutta muista, että tämä on investointi. Mikään ei ole pahempaa kuin olla ulkona rinteillä kylmällä ja kostealla ilmalla, joten osta takki ja salopetit, jotka pitävät sinut lämpimänä ja kuivana.

Ennen kuin lähdet, harjoittele parantaaksesi kuntoasi.

Yritä käydä kuntosalilla ja nosta kuntoasi matkaasi edeltävinä viikkoina. Hiihto voi olla fyysisesti vaativaa (ei ole kaikki alamäkeä!) Koska lihaksesi käyvät läpi tiukan harjoittelun, on hyvä idea kehittää toleranssia. Ota kaikki irti lomastasi lomakeskuksessa välttämällä “suksien jalkojen” kurjuutta.

“Älä aliarvioi, kuinka paljon energiaa ja urheilullisuutta tarvitset saadaksesi kaiken irti hiihtolomastasi. Kaikki toimii kovemmin siirtääkseen happea ympärilläsi korkeudessa, joten anna itsellesi ja perheellesi paras mahdollisuus pysyä rinteillä pidempään osallistumalla ski fit -ohjelmaan, jota tarjotaan useimmilla kuntosaleilla.”

Ota mukaan vedenpitävä reppu.

Vaikka olet lumen ympäröimänä, hiihto voi tuntua melko lämpimältä, ja saatat haluta luopua muutamasta asusta. Ota mukaan pieni reppu, jossa voit säilyttää niitä. Tämä on myös hyödyllistä, koska voit pitää siinä vesipulloa ja proteiinipitoisia välipaloja, jotta pysyt nesteytettynä koko päivän.

Mekko kerroksittain.

“Varmista, että niputtelet, kun ulkona on kylmä”, äitisi sanoi aina, eikä hiihto ole poikkeus. Päivän aikana tulee olemaan aktiivisia ja toimettomuuden hetkiä, ja tämä yhdessä sään kanssa edellyttää kerrosten käyttöä, jotta voit vaihtaa kunnolla.

Ennen kuin lähdet, ota muutama oppitunti.

Koska lomakohteessa viettämäsi aika on ainutlaatuinen ja valitettavasti rajallinen, on tärkeää saapua paikalle muutama lahjakkuus kaapissasi, jotta voit hyödyntää tarjolla olevia upeita mukavuuksia. Meillä on nyt muutamia kuivia laskettelurinteitä ja sisälumikeskuksia Isossa-Britanniassa, joten käy jossakin niistä perehtyäksesi perusasioihin, vaikka se kestäisikin vain muutaman tunnin.

Lämmittele ennen hiihtoa ja rentoudu sen jälkeen.

Lämmittely ennen hiihtoa ja jäähdytä sen jälkeen, aivan kuten minkä tahansa muun fyysisen toiminnan aikana, jotta pysyt loukkaantumattomina ja valmiina lähtemään seuraavana päivänä. Jos sinulla on aikaa, kokeile sisällyttää hiihdon jälkeiseen rutiiniin joitakin venyksiä keskittyen erityisesti jalkoihin.

Älä mene hiihtämään yksin.

Jos olet menossa laskettelemaan ensimmäistä kertaa, yritä lähteä kumppanin kanssa, jolla on kokemusta. Näin voit pyytää neuvoja ja varmistaa, että joku huolehtii turvallisuudestasi.

Älä mene yli laidan ensimmäisellä kerralla.

Kokonainen päivä rinteillä on pitkä, joten muista, että juokset maratonia, et sprinttiä. Tuntien toisensa jälkeen lumella viettäminen ensimmäisenä hiihtopäivänäsi saattaa väsyttää sinut nopeasti ja saada sinut menemään motivaatiosi, jolloin olet uupunut toisena päivänä. Ota rennosti ja rakenna itseäsi.

Tulet kaatumaan, joten tee se oikein.

Putoaminen hiihdon aikana on lähes väistämätöntä jopa kokeneimmille ammattilaisille, joten sinun tulee hiihtää turvallisesti loukkaantumisen välttämiseksi. Jos alat kaatua, yritä pudota takaisin vasemmalle tai oikealle sen sijaan, että ojentaisit kätesi kaatuksesi katkaisemiseksi, koska tämä voi täristää ranteesi. Älä lannistu muutamasta virheestä; niitä tulee vähemmän ja kauemmaksi, kun parannat.

Hiihtolomalla on paljon jännitystä.

Monet lomakeskukset tarjoavat monia muita talvikohteita ja -aktiviteetteja hiihdon lisäksi. Kulje luksusbrändikaupoissa ja putiikkeissa Via Serlasilla, Euroopan korkeimmalla ostosalueella St Moritzissa Sveitsissä. Vieraile Ben & Jerryn tehtaalla Stowessa, Vermontissa, lumilautaile Ranskan Alpine Chamonix’n lomakeskuksessa tai nauti “onsen”-kuumalähteistä Nisekossa, Japanin suosituimmassa hiihtokeskuksessa. Kun aurinko laskee, on aina mahdollisuus päästää hiuksiasi alas jossakin après-juhlissa… ja hiihtäjät osaavat juhlia!