Laskettelu

kansallistalkoot

Laskettelu on jääkisa, joka korostaa enemmän nopeutta. Se on nopein ajopeli jäällä, jossa pelaajat saavuttavat lähes 130 km / h kansainvälisissä kilpailuissa. Tähän peliin osallistuvilla urheilijoilla on oltava aerodynaamisesti tehokas asento vetämisen minimoimiseksi ja nopeuden lisäämiseksi. Termiä laskettelu käytetään synonyyminä alppiluistelulle sekä FIS-urheilussa että vapaa-ajanpeleissä. Tämän pelin tarkoituksena on nopeuttaa jäisiä vuoria alas liukumalla alas rinteellä suurella nopeudella ja saavuttaa maaliviiva. Pelin aikana nopeus on ainoa tekijä, joka luo ennätyksen.

Tavoite ja historia

Tämän pelin säännöt on alun perin suunnitellut Sir Arnold Lunn Britannian kansalliselle hiihtomestaruuskilpailulle, joka pidettiin ensimmäisen kerran koskaan vuonna 1921. Siitä lähtien suurin kirjattu huippunopeus oli 160 km / h. Tämä ennätys rikkoi vuonna 2013. Kuten aiemmin keskusteltiin, pelin teemana on saavuttaa suurin nopeus liukumalla alas mäkeä.

Jokaisella pelillä on keskeinen ominaisuus pelin selkärangana, ja laskettelu vie tärkeimmän käden hiihdon nopeudella. Pelaajilla on taipumus saada nopeutta niin paljon kuin mahdollista kilpailussa saavuttaakseen parhaan paikan parhaiden hiihtäjien luettelossa.

Joukkueen koko

Laskettelussa pelataan joukkuepeliä takapenkillä. Mikä tahansa määrä pelaajia voi osallistua peliin ja yrittää voittaa kilpailun. Kiipeä jäiselle vuorelle, kaikki pelaajat yhdistyvät sinne, missä kilpailu on tarkoitus aloittaa. Yksilöllisenä tavoitteena on saavuttaa portiksi kutsuttu maaliviiva nopeammin kuin muut hiihtäjät. Virta jatkuu tekniikalla, jota pelaaja seuraa pelissä.

Enimmäkseen tätä peliä pelataan virkistyskäytössä lumisten vuorten rinteillä. Siksi joukkue koostuu vähintään yhdestä henkilöstä, joka pelaa yksilöllisesti oman ilonsa puolesta ja hemmottelee.

Laskettelu – osallistuvat maat

Vuodesta 1936 laskettelu on ollut osa olympialaisia. Sillä on suuri läsnäolo alppihiihdossa monilla aloilla, joihin sadat kilpailijat osallistuvat innokkaasti. Itävalta on kilpailujen johtaja. Olympialaisten suurissa kilpailuissa eniten mitalia on voittanut Itävalta sekä miesten että naisten sarjoissa.

Yhteensä 114 mitalia – joista 34 olympialaisten kulta-, 39 hopea- ja 41 pronssimitalia – vie Itävallan laskettelulistan kärkeen. Vuoden 2014 talviolympialaisten aikana laskettelukilpailuihin oli ilmoittautunut 74 maata.

Olympialaisiin osallistuvat maat ovat: Albania, Andorra, Argentiina, Armenia, Australia, Itävalta, Azerbaidžan, Valko-Venäjä, Bosnia ja Hertsegovina, Brasilia, Bulgaria, Kanada, Caymansaaret, Chile, Kiina, Kroatia, Kypros, Tšekki, Tanska , Viro, Suomi, Ranska, Georgia, Saksa, Iso-Britannia, Kreikka, Unkari, Islanti, Intia, Iran, Irlanti, Israel, Italia, Japani, Kazakstan, Kirgisia, Latvia, Libanon Liechtenstein, Liettua, Makedonia, Malta, Meksiko, Moldova , Monaco, Montenegro, Marokko, Uusi-Seelanti, Norja, Pakistan, Peru, Puola, Portugali, Romania, Venäjä, San Marino, Serbia, Slovakia, Slovenia, Etelä-Korea, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Tadžikistan, Thaimaa, Timor-Leste, Togo, Turkki, Ukraina, Yhdysvallat, Uzbekistan, Venezuela, Neitsytsaaret ja Zimbabwe.

Kaikki nämä maat osallistuvat lasketteluolympialaisiin. Näiden osallistuvien maiden joukossa johtava asema on Itävallalla. Alusta lähtien olympialaiset olivat pitäneet tätä peliä harvoilla aloilla, mutta vuosikymmenen tai sen jälkeen muut tieteenalat lisättiin, mikä johti Itävallaan saadakseen eniten mitaleja kaikissa. Vuoden 2014 kiintiöoikeuden mukaan alppihiihtoon piti 22 urheilijaa.