Murtomaahiihto

kansallistalkoot

Laskettelu tai laskettelu

Kaikista hiihtotyypeistä tämä on suosituin. Se on hiihtotyyppi, josta saat tuolihissin tai muun mekaanisen keinon päästäksesi vuoren huipulle ja hiihtämään sitä alas. Sarja on erikoistunut alamäkeen matkustamiseen, kun kenkäsi on kiinnitetty suksiin.

Hiihtäjien sijaan hiihtäjät hiihtävät itse vuorille! He eivät hiihtele yhtä jyrkkiä vuoria kuin laskettelu. Murtomaahiihto on paljon aerobisesti vaativampaa ja halvempaa, koska sinun ei tarvitse maksaa hissilipuista. Murtomaahiihto käyttää pehmeää kenkää alamäkeen käytettyjen kovien kenkien sijasta, eikä kantapää ole kiinnitetty suksiin. Sukset ovat kevyitä ja suunniteltu itsekulkeviin matkoihin useilla maastoilla, ei vain kukkuloilla.

Freestyle-hiihto

Tämän tyyppinen hiihto tarkoittaa yleensä käännöksiä, temppuja ja ilmaa. Tämä on nyt kilpailulaji, ja urheilijat kilpailevat erilaisilla aloilla, mukaan lukien antennit (hyppyjä), akro (koreografiset rutiinit), mogulit (kuoppat rinteillä, joille hiihdetään ja joiden yli hypätään), iso ilma (käänteet, pyörii ja erilaiset asemat kentällä). ilma) ja kaksoismogulit (kaksi kilpailijaa päällekkäin moguleilla).

Lumilautailu

Tämä ei ole oikeastaan ​​lainkaan hiihtotyyppi, mutta ajattelimme mainita sen joka tapauksessa! Lumilautailuun kuuluu seisominen yhdellä laudalla kahden suksen sijaan. Se on hauskaa ja kannattaa tarkistaa. Monien ihmisten on helpompi oppia lumilautailua kuin hiihtää.

Off-piste hiihto

Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti hiihtoa pois hoidetulta pisteeltä koskemattomalla lumella. Se vaatii melko kehittyneitä taitoja ja on mahdollisesti vaarallista. Se on kuitenkin uskomaton kiire, ja suosittelemme oppituntien hankkimista ja antamista sille, kun olet oppinut välitaidot.

Telemark-hiihto

Tämä on samanlainen kuin Alpine, koska hiihtäjien on mentävä tiensä vuoren pohjaan, mutta näillä rohkeilla urheilijoilla on sukset, jotka eivät kiinnity kantaan. Tämä antaa hiihtäjälle paljon enemmän joustavuutta.

Mukautuva hiihto

Tämä urheilu sallii fyysisesti vammaisten, kuten paralympialaisten, osallistua erilaisilla mukautuvilla laitteilla. Näin jokainen voi räjähtää rinteillä. Useimmissa hiihtokeskuksissa on tilat sopeutuville hiihtäjille, mutta muista tarkistaa asia etukäteen ennen hiihtolomalle lähtöä.