Eri maiden mäkihyppyjoukkueet

Tietyt maat nousevat esiin erityisen kovina mäkihyppymaina. Nämä maat pärjäävät mäkihypyn kansainvälisissä tapahtumissa niin henkilökohtaisissa kilpailuissa kuin joukkuemäessäkin. Seuraavaksi käydään läpi kovimpien mäkihyppymaiden joukkueet, joista osa on onnistunut pitämään kovan tasonsa vuodesta toiseen ja osa odottelee parempaa tulevaisuutta.

  • Itävaltalaisjoukkue on tällä hetkellä todella kovassa kunnossa. Itävallasta on noussut mäkihypyn huipulle lukemattomia taitavia mäkihyppääjiä ja taso on säilynyt kovana vuodesta toiseen. Martin Koch, Wolfgang Loitzl, Thomas Morgenstern ja Martin Höllwarth ovat muutamia esimerkkejä siitä, mitä itävaltalaisjoukkueella on mäkihypylle tarjota.
  • Saksa on aina suoriutunut erinomaisesti mäkihypyssä. Viisitoista vuotta sitten Sven Hannawaldin ja Martin Schmittin kaltaiset mäkihyppääjät olivat usein ennakkosuosikin asemassa mäkihyppykisoissa, mutta sittemmin saksalaishyppääjien joukossa alkoi esiintyä terveysongelmia ja henkisiä paineita, joiden myötä tämän hetken tilanne Saksan joukkueessa ei ole aivan yhtä hyvä kuin takavuosina.
  • Norja on mäkihypyn kiistaton perinnemaa, mutta viime vuosina maan mäkihyppääjillä on ollut ongelmia saada pakkaa kasaan. Torinon olympialaisissa mitaleita niittänyt Bystoel ajautui kamppailemaan huumausaineiden parissa ja Pettersenille kompastuskiveksi muodostuivat muutokset suksien pituudessa, eikä mies enää onnistunut suorituksissaan odotetulla tavalla.
  • Puolasta on ponnistanut muutamia todella lahjakkaita mäkihyppääjiä, mutta kenties kaikkein tunnetuin ja urallaan onnistunein on tietenkin mies nimeltä Adam Malysz, jolla on plakkarissaan neljä maalmancup-voittoa ja neljä maailmanmestaruutta. Muissakin hyppääjissä on ollut potentiaalia, mutta erinäiset ongelmat ovat tulleet menestyksen tielle.
  • Japanin mäkihyppyjoukkue koostuu keskimääräistä iäkkäämmistä mäkihyppääjistä, mutta se ei ole haitannut menoa. Mäkihyppyjoukkueessa on todella taitavia ja lähes legendaarisiksi muuttuneita hyppääjiä, jotka venyvät uskomattomiin suorituksiin kun sitä vähiten odotetaan.
  • Sveitsistä löytyy kaksi selkeästi huipputason mäkihyppääjää, mutta niillä Sveitsin mäkihyppyjoukkue on onnistunut niittämään mainetta ja kunniaa. Ilman Simon Ammannia ja Andreas Kuettelia tilanne olisi todennäköisesti Sveitsin mäkihyppyjoukkueen kohdalla hyvin erilainen.
  • Entäpä sitten suomalainen mäkihyppy tänä päivänä? Tilanne on huolestuttava, sillä parinkymmenen vuoden takaiseen menestykseen ei olla enää kyetty. Ensin Matti Nykänen ja myöhemmin Janne Ahonen, Toni Nieminen, Hautamäen veljekset ja muut taidokkaat hyppääjät ovat siirtyneet muihin hommiin, eikä vielä ole tilanne noussut ketään erityisen menestyvää hyppääjää.