Hiihto

kansallistalkoot

Hiihtäjä

Alppihiihto on urheilua, jossa liukumme lumisten kukkuloiden yli suksilla, joissa on kiinteä kantapää. Se tunnetaan myös yleisesti lasketteluna, vaikka siihen sisältyy myös erilaisia ​​tyylejä. Alppihiihtoa voidaan verrata hiihtoon vapaakantaisilla siteillä; laskettelurinteily ja pohjoismainen hiihto – kuten maastohiihto; mäkihyppy; ja puhelinmerkki. Alppihiihto on suosittua kaikkialla, missä lumen, vuoren rinteiden ja riittävän turisti-infrastruktuurin yhdistelmä voidaan rakentaa, mukaan lukien osat Euroopasta, Pohjois-Amerikasta, Australiasta ja Uudesta-Seelannista, Etelä-Amerikan Andit ja Itä-Aasia.

Alppihiihto alkoi seuralajina vuonna 1861 Kiandrassa Australiassa ja useissa vastaavissa seuroissa Pohjois-Amerikassa ja Sveitsin Alpeilla. Nykyään suurin osa laskettelusta tapahtuu hiihtokeskuksessa, jossa on hiihtohissejä, jotka kuljettavat hiihtäjiä vuorelle. Lunta hoidetaan, lumivyöryjä hallitaan ja puita leikataan polkujen luomiseksi. Monissa lomakohteissa on myös lumivalmistusvälineitä hiihtämiseen, kun sää ei muuten salli sitä. Vaihtoehtoisesti alppihiihtäjät voivat harrastaa urheilua vähemmän kontrolloiduissa ympäristöissä; tätä käytäntöä kutsutaan eri tavoin hiihtokierroksiksi, takahiihtoiksi tai extreme-hiihtoiksi.

Kilpailukykyisissä alppihiihtokilpailuissa on neljä tieteenalaa: pujottelu, jättiläinen pujottelu, super jättiläinen pujottelu ja alamäkeen. Slalom-hiihtokilpailuissa on kursseja, jotka edellyttävät lyhyitä tiukkoja käännöksiä, kun taas jättiläinen-slalom-kilpailuissa on kursseja, jotka on asetettu laajemmilla kierroksilla. Superjättipujottelussa ja alamäkeen on vain vähän käännöksiä, radoilla on portit erillään toisistaan ​​ja hiihtäjät saavuttavat usein 100 km / h.

Hiihtotyypit?

Suurin osa vuosittain hiihtävistä ihmisistä on vapaa-ajan hiihtäjiä. Jos haluat päästä ulos, ajaa hissillä ja tehdä muutaman käännöksen paikallisessa lomakeskuksessa tai lomalla muutaman kerran vuodessa, olet vapaa-ajan hiihtäjä. Suksistasi ajatuksena on löytää laudat, jotka tekevät kokemuksesta hauskempaa, jotta voit nauttia noista arvokkaista päivistä mäellä. Sinulla on onnea, vapaa-hiihtäjä. Uusien hiihtomuotojen ja tekniikan innovaatioiden ansiosta hiihto on paljon helpompaa kuin koskaan ennen. Jos et ole hiihtänyt pitkään aikaan, opit pian, että sukset ovat nykyään lyhyempiä ja niissä on aggressiivisempia sivuleikkauksia (ero suksen kärjen ja vyötärön leveyden välillä), mikä tekee niiden kääntämisestä paljon helpompaa. Vapaa-ajan sukset on rakennettu enimmäkseen hoidettujen juoksujen hoitamiseen, mutta se ei tarkoita sitä, ettet voi työntää itseäsi ja oppia hiihtolohkoja, puita ja jopa jauhetta hyvällä huvilaudalla. Lisäksi vuokrat ja esittelyt ovat parantuneet, mikä helpottaa laadukkaiden varusteiden kokeilua lomakohteessa, jotta voit tehdä paremman päätöksen siitä, mikä suksi sopii sinulle.

Freestyle-hiihto

Freestyle-hiihto on hiihtomuoto, joka käsitti alun perin kaksi alaa: antennit ja mogulit. Niiden lisäksi freestyle-hiihto koostuu nyt skicrossista, puoliputkesta ja rinteestä. Freeskiing on olympialaja, jolla on samoja ominaisuuksia kuin rullalautailu, BMX ja rullaluistelu.

Tällä hetkellä freestyle-hiihtämisessä on kaksi päähaaraa: yksi käsittää perinteisemmät mogulien ja antennien tapahtumat ja uudemman haaran, jota usein kutsutaan uudeksi kouluksi, joka sisältää tapahtumia, kuten puoliputki, iso ilma, slopestyle ja iso vuori tai vapaa-hiihto. Uusi kouluhiihto on kasvanut niin paljon, että perustettiin uusia hiihtoyrityksiä, yrityksiä, jotka valmistavat tiukasti kaksisuuntaisia ​​suksia – suksia, jotka on tarkoitettu “fakien” nousuun ja laskeutumiseen tai “vaihtamiseen” (taaksepäin) hyppyihin ja kiskoihin.

Takaisin maa

Hiihto takamaalla hoitamattomilla ja merkitsemättömillä rinteillä tai rinteillä, mukaan lukien hiihto merkitsemättömillä tai valvomattomilla alueilla joko hiihtokeskuksen rajojen sisällä tai ulkopuolella, joskus metsässä. Toisin kuin hoidettu hiihto ja alppihiihto, maata ja lumipakettia ei valvota, partioida eikä ylläpidetä.