Vuorikiipeily suksilla

Ski vuorikiipeily on eräänlainen backcountry hiihto, jossa keskitytään huipulle saavuttamiseen ja paluuta alas. Alppimatkailuvälineitä käyttävät ensisijaisesti hiihtokiipeilijät kulkeakseen jäisten rinteiden ja jäätiköiden yli. Saatat tarvita hiihtokenkiä, saappaat, jääkirveen ja köyden normaaleiden backcountry-varusteidesi lisäksi.

Hiihto murtomaa

Murtomaahiihtoa, joka tunnetaan myös nimellä sauvahiihto, ajetaan usein aaltoilevalla maastolla, joka on laskettelumaastoa lievempää. Sukset ovat pitkiä ja kapeita, ja saappaat ovat joustavia ja tarkoitettu liitettäväksi suksiin siteiden kautta, jolloin voit nostaa kantapääsi. Sen sijaan, että käyttäisit hissiä, käytät ihmisvoimaa mäkien kiipeämiseen tämän tyyppisessä hiihdossa. Murtomaahiihto on jaettu kahteen tyyppiin:

Klassisessa murtomaahiihdossa sukset pidetään samansuuntaisina potkiessasi ja liukuessasi eteenpäin ja taaksepäin (kutsutaan joskus diagonaaliaskeliksi). Tämä voidaan tehdä hoidetussa murtomaahiihtokeskuksessa, jossa on rinnakkaiset sukset, tai hoitamattomassa maastossa, kuten metsätiellä tai suurella avoimella pellolla.

Luisteluhiihto on hiihtomenetelmä, jossa käytetään hieman tavallista hiihtoa lyhyempiä suksia. Potkaiset sukset sivulle liikkuaksesi eteenpäin, samalla tavalla kuin luistelet. Luistele hiihtää tätä tarkoitusta varten laaditulla reitillä.

Hiihto freestyle

Tämä on akrobaattinen hiihtotyyli, joka sisältää moguleja, hyppyjä ja ilmaliikkeitä, kuten käänteitä ja kuperkeikkauksia. Se tehdään yleensä laskettelukeskuksessa, jonka maasto on erityisesti suunniteltu freestyle-hiihtoon.

Mukautuva hiihto

Tässä hiihtotyylissä käytetään erikoisvarusteita, kuten monoski tai sit ski, jotta vammaiset voivat nauttia hiihtämisestä. Sopeutuvia ohjelmia on saatavilla useilla laskettelurinteillä.

Murtomaahiihto

Sauvahiihto, joka tunnetaan usein nimellä klassinen hiihto, on kokoelma tekniikoita ja kilpailuja, jotka ovat kehittyneet Norjan ja muiden Skandinavian maiden jyrkässä maastossa. Maastohiihtokilpailut (mukaan lukien viestikilpailut) ja mäkihypyt ovat tämän hetken pohjoismaisia ​​tapahtumia. Pohjoismainen yhdistelmä on erillinen testi, joka koostuu 15 kilometrin maastojuoksusta ja mäkihyppykilpailusta, jonka voittaja valitaan molemmista pisteistä.

Hiihto ilman siteitä

Akrobatia on freestyle-hiihdon painopiste, joka koostuu kolmesta lajista: akrosta, antennista ja mogulista. Acro, joka tunnettiin aiemmin nimellä baletti, luotiin Euroopassa 1930-luvun alussa. Akrohiihtäjä tekee 90 sekunnin rutiinin musiikin tahtiin, joka sisältää hyppyjä, käännöksiä ja kierroksia hiihtäessään 160 metrin radalla kohtalaisen rinteessä (12°–15° kaltevuus) taitoluistelun ja voimistelun liikkeitä käyttäen. Tuomarit arvioivat esityksen esteettisen vaikutelman ja teknisen monimutkaisuuden perusteella. Akrohiihto vaatii erilaisia ​​varusteita kuin alppihiihto; sauvat ovat suurempia ja paksumpia, ja sukset ovat lyhyempiä. Akrohiihto on viime vuosina menettänyt asemaansa enemmän voimistelutoiminnasta.

Varusteet freestyle-hiihtoon

Freestyle-sukset ovat usein lyhyempiä kuin alppisukset, jotta hiihtäjät voivat suorittaa käännöksiä nopeammin. Antenneissa ei käytetä pylväitä. Freestyle-hiihdossa käytetyt saappaat ja siteet ovat olennaisesti samat kuin alppihiihdossa.