Hiihtovinkkejä keskitason, aloitteleville ja edistyneille hiihtäjille

Aloittelijan hiihtoohje

Leikkaatko oikein?

Vaikka se saattaa tuntua itsestään selvältä, monot on asennettava oikein turvallisuuden ja suorituskyvyn takaamiseksi. Älä kiirehdi pukemalla niitä, äläkä unohda tarvetta leikata niitä kunnolla. Tarkista, että jokaisessa pidikkeessä on riittävä kireys – saappaan tulee olla tiukka, mutta ei tuskallinen. Tarkista sitten, että nauha (tarranauha, joka kiristyy jalkasi ympäri) on vedetty tarpeeksi tiukalle. Seiso liikkumattomana, taivuta tavaratilaa varmistaaksesi, että se taipuu saranoista.

Auttaisi, jos koukistat nilkkojasi (mutta ei liikaa)

Varmista, että nilkat ja pohkeet ovat riittävän joustavia. Seiso seinää vasten kantapäät, pakaralihakset ja selkä sitä vasten nähdäksesi, onko tämä totta. Tee muistiinpano siitä, kuinka pitkä lantioluusi on. Mittaa, kuinka pitkälle lantiosi ovat laskeneet – mieluiten vähintään 15 cm – liu’uttamalla alas seinää, kunnes yksi kantapäästäsi nousee maasta.

Etsi onnellinen media. Jalka kerrallaan, vasemman ja oikean jalan tasapainon vaihtaminen rinteen poikki tai alas ajaessasi on loistava tapa lämmitellä ja saada sukset tuntumaan. Kehon painon tukeminen kummallakin jalalla valmistaa sinut paineisiin, joita kohtaat hiihtäessäsi korkeammalla tasolla. Se auttaa myös sinua oppimaan jakamaan painosi tehokkaammin, lisää tasapainoa ja lisää itseluottamustasi.

Keskitason hiihtoneuvoja

Opi pitämään sukset suorassa linjassa.

Suurin osa hiihtäjistä ei laske symmetrisesti. Se on jäänne lumiauratekniikasta, jonka opit aloittelijana. Yli 90 % meistä hiihtää polvet lähempänä toisiaan kuin jalkamme tai jalkaterät leveämmällä toisistaan ​​kuin polvet. Kummassakin tapauksessa sukset ovat eri kulmissa, mikä estää tekniikan kehittymisen. Hiihto kädet polvillasi on loistava tapa parantaa symmetriaa ja kohdistusta. Tämän seurauksena sukset kääntyvät samoihin kulmiin.

Kiertoinen reitti ollaksesi yhtä suksien kanssa.

Aloita asettamalla suksisauvas maahan tukemaan painoasi. Yritä suorittaa 180 asteen kierto kolmella hyppyllä pitäen samalla voimaa tankojen kautta. Menestyksen avain on varmistaa, että aktivoit sekä nilkan että polven ja laskeudut jokaisen hypyn kengän keskelle. Työnnä säärisi saappaasi kielelle, kunnes tunnet sen pomppivan ennen harjoituksen yrittämistä. Tämä auttaa kehittämään itseluottamusta ja parantamaan suorituskykyä (se voidaan suorittaa missä tahansa kaltevuudessa kyvystä riippuen).

Vie ohjaaja taitavaan käännökseen.

“Lopeta vuorosi”, hiihtoohjaajien suosikkilause on tunnettu, ja se on kriittinen nopeudenhallinnan kannalta. Sitä ohjaa jalkojen kyky pyöriä sisäänpäin, mikä kaikilla hiihtäjillä pitäisi olla ihanteellisessa tilanteessa. Monilla hiihtäjillä on kuitenkin tiukat lantio, mikä tekee jalkojen sisäkierrosta outoa liikettä. “Braquage”-käännös on hyvä käytäntö avuksi tässä. Tehosta jalkojen kiertoa ja ohjaa ennakoivasti pyörittäessäsi suksiasi käytävässä (hiihtele putoamisviivaa pitkin pienisäteisillä käännöksillä). Tämä on erinomainen lämmittelyliike sekä auttaa lukitsemaan lihasmuistia.

Olympiaehdokas

Olet lähempänä Max Leania kuin uskotkaan. Monet hiihtäjät eivät saavuta optimaalista kaltevuutta saadakseen sukset reunaan, mikä on ratkaisevan tärkeää tekniikan parantamisen kannalta. Asettamalla kätesi lantiolle voit siirtää lantiota jalkojen yli ja parantaa jalkojen notkeutta. Tämän harjoituksen ideana on ajaa lantiota väkisin suksien yli käännöksen suuntaan. Tämä asettaa sukset reunoihinsa aikaisemmin vuorotellen, mikä parantaa pitoa ja käännösten alkamista.

Kyse on ytimestäsi syvällä puuteria ajaessasi.

Mitä syvemmällä jauhe on, sitä tärkeämpää on säilyttää vahva ydin. Suurin osa hiihtäjistä on taipuvainen murtumaan tai kaatumaan vyötäröltä, mutta keskittymällä ydinkehitykseen – kokeile lankkuja, rutistuksia ja riippuvia polvennostoja – voit lisätä ylävartalon tukea ja tasaisuutta vaikeimmassakin maastossa hiihtäen.

Oletko saanut sen kaiken? Sitten saatat olla valmis vaikeimpaan maastoon. Parantaaksesi taitojasi kokeile kovempaa kaltevuutta joko rinteessä tai sen ulkopuolella. Jyrkän rinteen hiihdossa ylävartalon pyöriminen on normaalia, mutta ideana on pitää vartalo alas mäkeä kohti ja pyörittää jalkojasi puremaan reunaa. Katseen pitäminen käsissäsi voi auttaa vakauttamaan ylävartaloa ja estämään sitä kääntymästä. Loput työstä tehdään jaloilla.

Warren Smith on ammattimainen freeride-hiihtäjä Völkl Teamille ja hiihtoakatemian omistaja Verbierissä Sveitsissä ja hiihtotekniikan kirjoittaja.