Hiihto – vaihtoehdot

kansallistalkoot

Kansainvälisen hiihtoliiton perustettiin vuonna 1924, joka oli samana vuonna hänen ensimmäinen debyyttinsä Chamonix’n talvipeleissä. Ehkä yhdessä tai toisessa muodossa hiihto teki itsestään pysyvän olympialaisissa pidetyn pelin. Peliä on useita eri aloja, mutta olympialaisissa pelissä on vain kuusi kasvot, jotka ovat alppi, maastohiihto, mäkihyppy, yhdistetty pohjoismainen, vapaauinti ja lumilautailu.

Alpine – alamäkeen ja Super-G

Tämä koostuu kymmenestä tapahtumasta viisi miehille ja naisille. Alppihiihdossa alamäkeen on suurin nopeus ja pisin kurssi. Super Giant Slalomia kutsutaan super-G: ksi, mielenkiintoiseksi tapahtumaksi, joka yhdistää alamäkeen nopeuden tarkennettuihin jättiläismäispuiden käännöksiin. Voittaja on se, joka suorittaa yhden kurssin nopeimmin.

Alpine – Lohet / superyhdistetyt

Tämä peli koostuu lyhyimmistä radoista ja nopeimmista käännöksistä. Jättiläinen pujottelu koostuu laajemmista ja vähemmän käännöksistä, joissa on tasaisuus. Tässä pelissä hiihtäjän on suoritettava kaksi laskua kahdelle eri radalle samalla kiitotien kaltevuudella. Molemmat ajat lisätään, ja nopeimman kokonaisajan summa kertoo voittajan. Superyhdistelmäkilpailussa yhden juoksun slalom seuraa yhtä lyhennettyä alamäkiajoa. Yhdessä lasketaan aikojen summa ja pelaaja, jolla on nopein kokonaisaika, on voittaja.

Maastohiihto

Tämä hiihtotapahtuma järjestetään 12 eri maastohiihdon kanssa. Naiset osallistuvat sprinttiin, joukkue sprinttiin, 10 km yksilöön, 15 km takaa-ajoon, 30 km massaan ja 4×5 km viestiin. Miehet kilpailevat samanlaisissa tapahtumissa kuin naiset 15 km asti, mutta massa sattuu olemaan 50 km, viesti 4×10 km.

Mäkihyppy

Tätä peliä pelaavat tällä hetkellä vain miehet, ja se sisältää kolme tapahtumaa, jotka ovat yksittäinen mäki, normaali mäki ja suuri mäki joukkueen tapahtumia. Yksittäisissä tapahtumissa jokainen yksilö saa kaksi hyppyä ja pelaaja, jolla on eniten pisteitä, on voittaja. Joukkueiden tapahtumassa on neljä jäsentä joukkuetta kohti ja joukkue sijoittuu kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon pian ensimmäisen hyppyn jälkeen.

yhdistetty

Tässä kasvossa sillä on kolme tapahtumaa, joista jokaisessa on mäkihypykilpailu ja hiihtokilpailu. Normaalissa kukkulan Gundersen-tapahtumassa mäkihyppy suoritetaan normaalilla 90 metrin mäellä. Suurille kukkulatapahtumille ja joukkuetapahtumille kukkulan korkeus on 120mts. Maastohiihtotapahtumassa kestää 10 km ja joukkueella on 4×5 km viesti.

Lumilautailu

Talviolympialaisten ohjelmassa on kuusi lumilautailutapahtumaa. Naiset ja miehet puoliputkella, naiset ja miehet rinnakkain jättimäisellä pujottelulla, naisten ja miesten lumilautaristi.

Freestyle-hiihto

Olympiaohjelmassa, jota seuraa Vancouver Games, järjestetään kolme freestyle-hiihtotapahtumaa kullekin miehille ja naisille. Moguli- ja ilmakilpailujen lisäksi sen debyytti hiihtokrosseista tehdään vuonna 2010. Kaikkien neljän kilpailijan joukkolähtö aloitti nopeat ja jännittävät kilpailut, jotka testattiin hiihtäjien taitoja monen tyyppisissä käännöksissä. ja koot, poikittaispinnat ja tasaiset osat sekä ranteet, harjanteet ja rullat. Suurimman nopeuden omaava hiihtäjä voittaa.